Jotain on tekeillä?

Kirjoitettu heinäkuu 1, 2013 klo 15:44, kirjoittaja Design-koirapuisto

Päätin ottaa toukokuussa yhteyttä Helsingin kaupungin rakennusviraston suunnittelusta ja rakennuttamisesta vastaavaan henkilöön, joka on toiminut yhteyshenkilönämme design-koirapuisto -asiassa, kysyäkseni kolmea asiaa:

- onko aluekaava jo hyväksytty?

- milloin rakentaminen on tarkoitus aloittaa?

- onko valmistumisajankohdasta arviota?

 

Sain vastaukseksi Kunhan kaava saa lainvoiman, niin seuraa Yleistentöiden lautakunnan käsittely. Rakentamistyö voisi alkaa kesän mittaan, ja valmista pitäisi olla tänä vuonna”. Lisävahvistuksena sain vielä, että laadittuihin suunnitelmiin ei ole matkan varrella tullut muutoksia.

 

No mitä tästä pitäisi ajatella?

 

Ainakin pitää kiittää yhteyshenkilöämme nopeasta ja yksiselitteisestä vastauksesta. Mitä tulee prosessin kulkuun, viitaten kaavan hyväksyttämispäätökseen, niin en voi sanoa olevani yhtä toiveikas kuin hän. Tätä kirjoittaessa eletään heinäkuuta 2013 ja tietooni ei ole tullut, että asia olisi merkittävästi edennyt, jos ollenkaan. Oma arvioni on, että jo vuosia odotettu kaavapäätös aikaansaadaan vuoden 2013 loppuun mennessä ja koirapuiston rakentaminen alkaa keväällä 2014.

 

Jäämme maltillisesti seuraamaan kaupungin virkamiesten kykyä edistää rattaisiin jäänyttä hanketta ja kyselemme tasaisin väliajoin, mikä on tilanne – kunnes saamme lopulta vahvistuksen, että ’design-koirapuiston’ rakennustyöt alkavat. Paljon muutakaan emme oikein voi.

 

GAMMELIN KOIRAT RY / TERO PAJUNEN