Yhteisöllisyyssessio synnytti koiraryhmän

Kirjoitettu maaliskuu 8, 2010 klo 17:00, kirjoittaja Design-koirapuisto

Artova järjesti yhteisöllinen kaupunginosa -työpajan, jossa ideoitiin miten alueen yhteisöllisyyttä voitaisiin edistää. Kyseisessä sessiossa tuli esille koirapuiston tarve, joka synnytti muutaman henkilön Arabian tassut -koiraryhmän, johon kuuluivat Tero Pajunen, Sanna Hellström, Tarja Kylmä ja Merja Pyhälä. Koiraryhmä tapasi ja ideoi normaalia koira-aitausta virikkeellisempää ympäristöä koiran ulkoiluttamiseen.

Mietittiin jopa mahdollisuutta luoda koirien ulkoiluttamiseen merkattu, aitaamaton alue. Sipoossahan on aitaamaton koirametsä, jossa tietty metsäalue on sovittu olevan paikka, jossa koirat saavat juosta vapaana. Samoin eri puolilla Eurooppaa on tällaisia alueita. Miksei siis Artova-alueellakin voisi olla?

Koiraryhmässä heräsi myös ajatus sponsoreiden hyödyntämisestä koirapuistossa, jotta alueen virikkeellistämisen kustannukset ja ylläpito eivät jäisi kokonaan Helsingin kaupungin huoleksi.

GAMMELIN KOIRAT RY / MERJA PYHÄLÄ