Koirayhdistys syntyy

Kirjoitettu syyskuu 16, 2007 klo 08:34, kirjoittaja Design-koirapuisto

Idea koirayhdistyksen perustamisesta Vanhankaupunginkosken alueelle syntyi vuonna 2007, kun uuden korttelin ensimmäiset talot valmistuivat ja ihmiset koirineen muuttivat alueelle.  Oli helppo vakuuttua siitä, että koiria tulee olemaan valtavasti, onhan Vanhankaupunginkoski erinomaista lenkki- ja ulkoilumaastoa.

Koiraihmiset tutustuvat toisiinsa nopeasti. Niin kävi nytkin. Ulkona juteltiin paljon koirien lisäksi siitä miten alue tulee kehittymään ja minkälaisia tarpeita koiraihmisillä olisi. Kun selvisi, että kaupunki on suunnittelemassa koirapuistoa jonnekin lähistölle, päädyttiin perustamaan yhdistys, joka voisi virallisesti ajaa hankkeen toteutumista ja toimia vakuuttavana neuvottelukumppanina kaupungin viranomaisten kanssa.

Toinen syy yhdistyksen perustamiseen oli koiramyönteisen asenteen vaaliminen. Naapurustoon oli koiraihmisten lisäksi muuttanut myös henkilöitä, joita häiritsi koirien suuri lukumäärä. Oli lisäksi huomattu, että kaikki koiranomistajat eivät huolehtineet koirien jätösten siivoamisesta ja saattoivat pitää koiraansa kytkemättömänä lenkkipoluilla.  Yhdistystä perustettaessa päätettiin, että Gammelin koirien tehtävä olisi myös tukea rauhallista rinnakkaiseloa koiranomistajien ja koirattomien välillä niin että kaikki voisivat nauttia upeasta ympäristöstä. Tätä varten järjestettiin kampanjoita ja talkoita roskien ja koirien jätösten keräämiseksi. Lisäksi pidettiin kaikille avoin asukasilta, jonne kutsuttiin kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä kertomaan alueen kehittämisestä. Tällaisilla kaikkia hyödyttävillä periaatteilla oli sellainen vaikutus, että saimme mukaan monia sponsoreita, jotka eri tavoin tukivat toimintaamme. Kokemukset olivat niin hyviä, että vastaavaa toimintaa on järjestetty vuosittain.

Lisäksi jäsenille alettiin järjestää erilaista koulutusta. Oli koirahierontaa, käyttäytymiskoulutusta ja yhteisiä kävelyretkiä. Periaatteena toiminnan järjestämisessä oli alusta pitäen että sen verran tehdään  kuin on voimavaroja.

Gammelin koirat ry/ Markus Talvio